Testimonial Para Pembaca


Berikut adalah testimonial para pembaca hasil karangan Cikgu Yap di Driving School Malaysia Blog.

Hi Cikgu Yap… Terima Kasih atas tips2 cikgu ni… Sy amat menghargainya. Untuk pengetahuan cikgu, sy dah pun lulus ujian JPJ utk bahagian 2 & 3 dengan jaya nya pada 18 September 2012. Itu semua atas tips2 yg sy telah baca sblm ni. Mula-mula sy memang tidak yakin yg sy akan lulus ujian bhgn 2 & 3, tapi sy tanamkan sifat keyakinan diri sy. TERIMA KASIH CIKGU YAP… =)
Cleo Stephanie

Hi Cikgu Yap,
Terima kasih kerana ada juga dikalangan kita berkongsi mengenai pengajar yg agak kurang bijak dalam mengajar. Saya juga mengalami masalah yang sama bila belajar memandu. Pengajar saya agak menekan seolah2 saya seorang yg sudah mahir dlm mengendali kereta. Yang plg mengejutkan apabila temph belajar dipotong dari 8jam kepada 7jam apabila saya tidak dpt menghadirkan diri wlaupun sudah beritahu lebih awal. Atas alasan sukar mencari masa untuk mengajar. Ianya menjadi beban buat sy sbg seorg yg baru belajar, juga akn menjadi beban dari segi wang ringgit. Terima Kasih.
Mat

Thank you so much for your information and time, pls do continue to be a helpful instructor like u always did, best regards 🙂
Jerome

Really Thx for your information…i cant remembered what my teacher taught me and i alwyas left step 4 and 5….nw i remember~~~
Shinki Ooi

ptg semalam baru saya tahu yg saya kene ambik computer test tu harini , entah mcm mane boleh salah tarikh pun tak tau , serius menggelabah sbb saya lgsung x bace ape2 lagi , semalam tidur pun x sampai brape jam sbb nk bace buku 500 soalan tu , smalam mse tgh search internet terjumpa pulak website ni, website ni mg bagus dan banyak membantu bagi org yg x tahu tentang pemanduan mcm saya ni , pagi tadi nervous jugaklah nak jawab test tu sbb bace last minit , tapi nasib saya baik saya dpt 48/50 walaupun 1st time ambik test ni, thanks cikgu yap kerana banyak memberi tips dlm website ni!!!
Muhammad

Hi Cikgu Yap.
Today was my first time learning how to drive after getting my L license. I was really nervous because my mind goes blank when it comes to mechanical stuff like this. So i was really hoping that my driving instructor will teach me patiently and carefully until i can be a good driver. Unfortunately, my driving instructor was not like that at all. He yelled at me as if i have no feelings and kept scolding me. I must admit that he’s right, i’m really terrible at this but isn’t this the reason why i paid the money for?

To get me an instructor so that he/she can teach me the right way to drive on the road? So, i made up my mind just now and asked for a new instructor, female. Hopefully, she will be a good instructor like i hoped for. Anyway, your tips are really really helpful and i appreciate it very much. I will never give up and will continue to do my best so that i can be a good driver.
Nana

Hi Cikgu Yap, bought your book and with your guidance from the book, I passed my computer test on my 1st attempt.
Scored 46/50…

Now looking forward to the next 6hrs..
Thank you…
Azaharin

1feb 2012 test computer dan lulus 48/50…
city teercy

Cikgu Yap dan semua,
Hari ini 7/01/2012 saya telah mengambil ujian computer, setelah mengikuti tip2 dan cadangan yg diberikan disini saya telah lulus ujian computer with full mark 50/50, x sangka dan x percaya, saya membuat latihan 500 soalan dan mengkaji jawapan yg salah, saya juga membuat latihan computer berbekalkan cd yg diberi dalam masa 1 hari saja kerana kesuntukan masa, Yang penting semak jawapan walaupun rasa macam dah betul….Nasihat kepada adik2 dan anda semua, kalau saya ibu kepada 5 anak dan berumur 36 tahun boleh lulus pasti anda semua boleh…jangan putus asa pada Rahmat dari yg Esa.
Noza75

Passed with 47/50 in 10 minutes 40s… hoho.. overall, yeah it’s quite easy if u guys read the book given and do all the exercise. and yeah one more thing, dun give up kay. 🙂 . u can do it!
Rizer

Maklumat ini sangat berguna!saya telah lulus 45/50 walaupun kali pertama menduduki ujian komputer J.P.J! Terima kasih
mr.ice

Dear Cikgu Yap!
You have an amazingly helpful site.
I have UK and NZ licences for most classes, but have tried for over a year to find study material in English to obtain car, and seemingly impossible, for motorbike class, licences in China. The system here strongly discourages expats in most respects.
What a contrast to find such helpful and encouraging advice from Malaysia in just a few hours.
I look forward to spending time in your country soon!
Many thanks and best regards,
Ian Richardson

Terima kasih atas tunjuk ajar diberi..saya rasa lebih bersemangat,,minggu depan saya akan mengambil ujian P…doakan saya..,
Mun

terima kasih atas panduan tersebut. takut juga. tapi lepas baca semua ni. terus berkeyakinan. terima kasih 🙂
fatin adilah

Hello Mr. Yap,
Finally I passed the test,special thanks for you because of your good posts.
Katte

Hi smua..hari ni saya amik ujian kom utk kali kedua stlh gagal 1st time dgn markah 41/50…mmg frust giler sbb 1 markah je lagi perlu utk lulus….(tapi happynya hari ni…sbb dah lulus wlpn kali ke-2..dgn markah 47/50…(tips: beli buku 500 soalan tue..smua soalan ada dalam tue….jawab smua….terutamanya sistem kejara tu kna…study…..buku tu perlu…..ok…beli buku tu..and jawab malam sebelum menhadapi ujian…ok..Sharing is caring….
Devesond

Terima kasih cikgu kerana berikan jawapan ini. Sangat membantu saya utk menolong meyakinkan adik saya tue nanti. TQ
razilzaini

Terima kasih banyak2 atas artikel ini Cikgu Yap. Saya telah lulus ujian undang-undang dengan markah 48/50. Sekarang ini saya ingin tanya apakah yang patut saya tahu/hadapi ketika kursus teori dan amali nanti?
Aqim

Thanks for the advise, I passed!! I was so nervous but a lot of breathing helps. My tester was a little annoyed but thankfully he gave me the pass. I really thought he would failed me!
Mimie

terima kasih atas tips cikgu Yap ………. saya sudah pass dengan mecapai 48/50 Terima Kasih Cikgu ^^
Steven

YES ! ! ! berjaye gak ujian kmpter.. lulus pun.. markah kesuluruhan 48/50.. luar dpd jangkaan sye.. time kasehh ckgu yap, d ats tips2 ckgu.. skrg bru rse lge n sonok.. bole lar jln2 tnpe rse rgu2.. wawawawa.. 🙂
AGG

I got two words for you! THANK YOU… This info here gonna help millions out there….
Syed

Thank u cikgu Yap for d tips, its really work.. Few days before my exam, I asked my brother abt d exam n he ask me to read through d book n most important is to do d exercise of 500 question then for sure will pass..so I did all d 500 question tht night till 5am n sleep for 3 hours then woke up at 8.30am for d exam n I score 47/50..part A-14/15 part B-24/25 part C-9/10..this is only my 1st time exam..thx to cikgu Yap n everyone who share their experience over here.
Maggie

Thank you for the advices, Cikgu Yap

Despite the fact that my father is a competent driver for almost 40years..still, he makes mistakes and was’nt careful enough .
Yup, i will always remember to be very careful as well when i drive.
Thanks and Regards
G.A

im now under learing process on parking..i fealt all ur steps is realy easy and its exctlay wat was i learn..thnks for ur more infomation 🙂
kogi

Salam sejahtera dan salam 1 Malaysia.

Terima kasih kepada Cikgu Yap kerana memberikan banyak info yang berguna.

Sekian terima kasih.
Raymond Jamaran

Order Sekarang